MERHABALAR,
ODEDIGIME DEGECEK ve BENI ZEVKTEN DORT KOSE EDECEK BIR KULAKLIK ARASTIRMASINA GIRMIS DURUMDAYIM UZUN SUREDIR. BIRCOK FORUMDAKI YORUMU OKUDUM. BELIRLI NOKTADA DUGUMLENDIM KI O DA SON KARAR. ISTEDIM KI SIZLERIN DE FAYDASI DOKUNSUN.
KENDIM HAKKINDA BAHSEDEYIM KI NE AMACLA KULAKLIK KULLANACAGIMI ACMIS OLAYIM. ONCELIKLE AKSIYON,GERILIM,MACERA DOLU HAREKETLI FILMLER VE BAZEN KOMEDI,KORKU FILMLERINI ZEVKLE IZLEMEYE CALISMAKTAYIM. ANA AMACI FILM IZLEMEK OLACAK KULAKLIGIN BI GOREVI DE NADIREN BANA TURKCE VE YABANCI POP, HIPHOP VE COK AZ DA OLSA TURKCE ROCK MZIK DINLETMEK OLACAK. KULAKLIKLARI GENELLIKLE MUZIK TUTKUNU ARKADASLA TERCIH ETTIGINDEN DOLAYI ORUMLARINDA YER ALAN BASI ON PLANDA TIZI SONUK KALMIS VB. YORUMLARI ACIKCASI BEN YASAMAMIS OLDUGUMDAN (COK UCUZ KULAKLIKLARDAN DUZ MUZIK DINLEDIM) ICIMDE BASI VE TIZI ANLAYABILCEK POTANSIYEL VARSA DA ONCELIKLE FILMLERDE BASKIN OLACAK (FILMLERDE BAS MI TIZMI ON PLANDA OLMALI YOKSA AKUSTIK OZELLIGI MI YOKSA BAS TIZ DENGESI MI OLMALI ANLAYAMADIM).
BUTCEME UYGUN OLARAK SECTIGIM ADAYLARIN OZELLIKLERI BIRBIRINE YAKIN GOZUKMEKTE. AMA YAZILI OLANDAN ZIYADE KULLANICI HISSIYATI DAHA DEERLI BENIM ICIN. HEL BIR DE COGUNLUK HEMFIKIRSE. KULAKLIGI ARCELIK SUBWOOFER TASIYAN MENUSUNDEN DOLY SURROUND OLARAK GOZUKEN OZELLIGI ACILIP KAPATILABILEN 72 EKRAN TUPLU FLAT TELEVIZYON VE GIGABYTE GeForce 6100 / nForce 430 / Socket AM2 ANAKART, AMD 64 X2 3.00 GHZ, 2GB RAM, 550W GUC KAYNAGi tasiyan bilgisayarimda kullanacagim. SISTEM YENIDIR VE SUREKLI SURUCU DESTEGI BULUNMAKTADIR. ANAKARTIM UZERINDEKI SES KARTI Realtek ALC883 8-Kanal Ses CIKISLIDIR. SES KALITESINI DUSURMEMEK VE MALIYETI DUSURMEMEK ICIN KABLOSUZ TERCIH ETMEMEKTEYIM KULAKLIGI.
EN AZ 2.9 METRE KABLO UZUNLUGUNA SAHIP KULAKLIK ISIMI GORECEKTIR. ANCAK EK KABLOYLA UZATMA YAPMANIN KALITEYI DUSURDUGUNU BIRKAC YERDE OKUMUS OLMAM, TEK PARCA KABLOYA SAHIP KULAKLIKLARI YEGANE KILMISTIR.
ALDIGIM TUM URUNLERDE SERVIS VE GARANTI HIZMETINI ONSART KOSMAKTAYIM. BU NEDENLE YURTDISINDAN ALIM GERCEKLESTIRMEDIGIM GIBI, INTERNET UZERINDEN DE ALISVERIS YAPMAYIP GOREREK ALACAGIM. KULAKLIKLARA ILK KEZ PARA YATIRACAGIMDAN DOLAYI, BU ISE UYGUN GORDUGUM BUTCE 50 YTL DIR. EN ONEMLISI, KULLANACAGIM KULLAKLIK KESINLIKLE KULAKLARI ICINE ALAN KAFA USTU BANTLI OLACAK (KULAKLARA BASKI OLMAMASI, KULAKICININ KULAGIMI AGRITMASI SEBEPTIR). SORU ISARETLERI ILE DOLU OLMAMIN SEBEBI CEVABINI TUM ARAMALARIMA RAGMEN BULAMADIGIM SORULARDIR. UZERINDE DURDUGUM KULAKLIKLAR VE OZELLIKLERI SU SEKILDEDIR. SIZ DEGERLI USTATLARIN AMACIMA HITAP EDEN DIGER ONERILERINE DE ACIGIM. ANCAK KABLO KISALIGI, KULAGI SARMAMASI SEBEPLERI VE BUTCE FAZLA SECENEK BIRAKMAMAKTADIR.
*SONY MDR-XD100' U 33 YTL' YE ALABILMEKTEYIM. URUNUN TEKNIK OZELLIKLERI;
12-22,000 FREKANS ARALIGI
100,0 DB/MW HASSASIYET
Ferrite miknatis
70,0 ohm empedans
OFC litz kordon
3,5 metre kablo
Düz stereo unimatch fiş (tek tuşlu tip)
175,0 gr
40 mm uzun vuruşlu sürücü birimleri
Dinamik Tip VAR (direk menuden alinti anlayamadim, anlayan varsa lutfen aciklayin)
Kapalı Tip VAR
ürünün kitapciginda oyunlarin tadina varacaksiniz gibi bir cumle beni film konusunda bu kulakliga guvenemeyecegimi hissetirmektedir. urunun webde hicbir yorumunu da bulabilmis degilim. sadece mdr p80 modelinden daha iyi v ust modeli oldugunu bilmekteyim.
*PHILIPS SHP 8500 kulakligi 35 ytl' ye alabilmekteyim:
urun philipsin sayfasinda hifi stereo kulakliklar snifindadir. forumlarda cok populer saglamlik ve fiyat/performans acisindan bir idol adeta ama tizlerde ve akustikte iyi oldugunu yazmilar. akustik konusunda supermis,tizlerde harikaymis ama baslar ses yukselince boguluyomuymus neymis (bassi duptis duptis olarak bilirim). filmlerde nedir duzeyi bilemedim.
Mükemmel dinleme deneyimi
�40mm hoparlör sürücüsü, seste bozulma olmaksızın güçlü ses verir
�Ses kalitesini optimize etmek için, bütün kulak örtülür
�Yüksek kalitede Doğrusal Kristal Oksijensiz Bakır kablo
Üzerinizde taşırken varlığını unutacaksınız!
�Rahat yastıklar, takma rahatlığını ve bas sesleri artırır
�Kolay ayarlanabilir kafa bandı optimum uyum ve rahatlığı sağlar
Her zaman hazır
�3m uzunluğunda kablo, kulaklıklarla kullanmak için idealdir
�Tek taraflı kablo, karışıklığı azaltır ve rahatlığı artırır
�Son derece güvenilir bir bağlantı için altın kaplama adaptör
Teknik Özellikler Ürün özellikleri
Ses
�Akustik sistem: Açık (ANLAMADIM TAM OLARAK NE ETKI YARATACAGINI BUNUN DA)
�Mıknatıs tipi: Neodimyum (MIKNATISIN DA NE ETKISI VARDIR DUYDUGUMUZ SESE?)
�Frekans tepkisi: 10 - 28 000 Hz
�Özdirenç: 32 Ohm
�Maksimum güç girişi: 1500 mW
�Hassasiyet: 106 dB
�Hoparlör çapı: 40 mm
Bağlanılabilirlik
�Kablo Bağlantısı: Tek taraflı
�Kablo uzunluğu: 3 m
�Konektör kaplaması: Altın kaplama
Aksesuarlar
�Adaptör girişi: Altın kaplama 3,5-6,3 mm adaptör fişi
�Velcro kablolu boyunluk: Velcro kablolu boyunluk birlikte verilmektedir
PHILIPSIN BUNUN DISINDA WEB SITESINDE ADI VE PDFININ BULDUGUM AMA PIYASADA IZINE RASTLAYAMADIGIM, ZANNEDERIMKI ESKI MODELLERI8FIYATLARINI BILEMEDIGIMDEN ELEYEMEDIM;
*SBCHP1000: FREKANS 5 - 40 000; 1500 mW; 50MM diyafram , 106 dB hassasiyet. fiyati bulsam da 100ytlyi asar galiba.
*SHP5500 Kablolu İç Mekan tv Kulaklığı:
Ses
�Akustik sistem: Açık
�Mıknatıs tipi: Neodimyum
�Frekans tepkisi: 15 - 28 000 Hz
Bağlanılabilirlik
�Konektör: 3,5 ve 6,3 mm stereo
�Konektör kaplaması: Krom kaplama
�Kablo tipi: Oksijensiz Bakır Kablo
*SHP8900
Ses
�Frekans tepkisi: 5 - 30 000 Hz
�Hoparlör çapı: 50 mm
Bağlanılabilirlik
�Kablo uzunluğu: 4 m
�Çıkarılabilir kablo:LC-OFC kablosu
Bu kabloda kullanılan son derece saf bakır, iletim kayıplarını en aza indirir ve kulaklığa mükemmel sinyal kalitesi gönderir ve kulaklarınıza saf bir ses sunar
�Konektör kaplaması: 24k Altın Kaplama
Aksesuarlar
�Adaptör girişi: 24k altın kaplama 3,5-6,3 mm adaptör fişi
�Çanta: Kullanışlı saklama çantası dahildir
�Velcro kablolu boyunluk: Velcro kablolu boyunluk
* SHP9000
Ses
�Frekans tepkisi: 5 - 40 000 Hz
�Hoparlör çapı: 50 mm
Bağlanılabilirlik
�Kablo uzunluğu: 4 m
�Çıkarılabilir kablo
�Konektör kaplaması: 24k Altın Kaplama
�Kablo tipi: LC-OFC
*VE SON OLARAK PANASONIC
DUNYA CAPINDA PROFESYONELLERIN TERCIHI TECHNICS MARKASININ RP-F300-N MODELINI 27 YTL'YE ALABILMEKTEYIM. DAHA BAYISINE GIDEMEDIM AMA BU FIYAT KENDI siteSINE YAZMAKTA. OZELLİKLERİ:
XBS (NEYİN NESİDİR BU?)
Hi-Fi ekipmanlar için kapalı tip dijital monitör
Yüksek performans için geniş ebatlı sürücü ünitesi
Rahat kullanım için yumuşak kulak süngeri ve çift kafa bantı
Altın kaplama fiş ve adaptörü
Frekans aralığı 10-25000hz
Tek taraflı mönitörleme kabiliyeti
22 ohm impedans
4 metre kablo
102 dB/mW duyarlılık
3.5 mm Altın kaplama düz fiş
275 gram
1000mW güç kapasitesi
RESIMLERDEN GORDUGUM KADARIYLA PHILIPS SHP 8500UN KALITELI VE ALBENILI HAVASI VAR. SONY XD1000 DEKI KAFA BANDI RAHAT DEGIL GIBI SHP8500 GIBI. GORUNTUSU PEK KALITE HAVASI VERMEYEN TECHNICS VAR BIR DE.
VE FİNAL SORUSU KROM VEYA ALTIN KAPLAMA FİŞ ELBETTE FARK ETTİRMEKTE KALİTEYİ AMA ONERİNİZ CİDDEN ALTINDAN YANA MIDIR?
LUTFEN TERCIH SEBEBINIZI VE DENEYIMLERINIZI PAYLASINIZ KI BU KONUDA ARASTIRMA YAPAN BIRCOK ARKADASI DA AYDINLATMIS OLALIM.