Konu mmxcakir ve Kızıl Baron tarafından toparlanmıştır...
SAMSUNG dvd-1080PK İNCELEMESİ
Samsung DVD-1080PK paket içeriği
- Samsung DVD-1080PK player çok şık pianoblack ön panel (boyutları: 430x250x45mm)
- Çok şık ve kaliteli kumandası yanında 2 adet alkali pili
- Kaliteli 180cm HMDI kablo
- 1 Adet tekli 1 Adet çiftli monojack
- Türkçe kullanım klavuzu ve garanti belgesi
Cihazı 42"LCD'ye, beraberinde gelen HDMI kablosu ile bağladım ve çok kaliteli bir görüntü elde ettim. 1080i ve 1080p upscale'i oldukça başarılı. Görüntü muhteşem. Ardından DTS destekli Logitech Z5500 Surround sistemine bağlayarak yeri göğü yerinden oynatmaya karar verdim.. DTS destekli "Independence Day" filmini taktım. Surround sistemim DTS sinyalini hemen çözdü. Film başlar başlamaz uzaylılar salonuma girdi sandım. Görüntüler o kadar berrak, seslerde bi o kadar muhteşemdi.. 1080p upscaling özelliği gerçekten muhteşem bir performans sergiledi.. Birçok DIVX film denedim, hepsini sorunsuzca açtı...
Ancak DTS sinyalini çözmek isteyenler arkadaşlar, surround sisteminin DTS destekli olması gerekiyor. Cihazın üzerinde DTS simgesi mevcut. Yani DTS sinyallerini okuyabiliyor ve harici bir DTS çözücüsüne göndererek DTS sinyali alabiliyorsunuz. Ancak surround sisteminizin DTS çözücüsü yoksa DTS'den faydalanamıyorsunuz. Ben Logitech Z5500 setimle sorunsuzca DTS sinyallerini çözdüm ve muhteşem bir atmosfer yakaladım.
Divx'leri okumakta hiç güçlük çekmedim. Önce CD içinde Divx dosyasını çalıştırıyorsunuz sonra altyazınızı seçiyorsunuz ve oynat diyerek Divx'lerinizi oynatıyorsunuz. Eğer Türkçe karakterlerde sorun yaşıyorsanız, 1080PK'nın menüsünden, yazı tipi için "Türkçe" seçtikten sonra tüm Türkçe karakterleri sorunsuzca okuyor.
Bu modeli almak isteyenlere hiç düşünmeden tavsiye ederim. Dört dörtlük bir DVD player...
İşte SAMSUNG DVD-1080PK'yı piyasadaki en iyi DVD playerlardan biri yapan özelliklerinden bazıları;
-Muhteşem Ses: Dolby Laboratuarları tarafından geliştirilmiş bir teknoloji olan Dolby Digital, kristal netliğinde bir ses sağlar. 5+1 analog, optical ve coaxial digital çıkışları ile sizlere her türlü seçeneği sunar....
-Mükemmel Görüntü: HDMI, COMPONENT, S-VIDEO çıkış bağlantıları ile en mükemmel görüntüyü yakalayın.. Upscale özelliği ile 1080p'ye kadar HDMI çıkışından, DVD ve DIVX'lerinizi HD özellikli TV'nizde daha net görüntüyle izleme imkanı..
EZ VIEW özelliği ile izlediğiniz filmlerin görüntü oranı ne olursa olsun tv nizin ekran formatına tam oturmasını sağlar...
MEDIA OYNATMA:
VCD ve DVD (kopya orjinal farketmez) oynatma;
- WMV (max bitrate:4Mbps - max pixel:720x480)
- DIVX (divx3.1, divx4, Xvid, Divx5 (max bitrate: 4Mbps - max pixel :720x480@30fps-720x576@25fps)
- MP3, WMA, Jpeg, cd Audio
- USB 2.0: Tüm film, müzik ve fotograflarınızı takılmadan ve en hızlı şekilde buradan oynatabilirsiniz...
- KARAOKE: Bu özellik ile kendi popstarınız olabilirsiniz...
- CD RIPPING: Bu özellik ile Audio CD'lerinizi otomatik olarak MP3'e çevirerek USB Belleğe atabilirsiniz..
İLK İZLENİMLERİM:
İlk olarak merak ettiğim USB'den efecti fazla olan yüksek bitrate'li DIVX filmlerdeki performansıydı. Hemen elimdeki 720x304 çözünürlükte ortalama veri hızı 2303kbps olan AC3 DD 5+1 1.73gb'lık tek dosya olan WANTED filmini ile biri SRT diğeri SUB olmak üzere 2 adet Türkçe altyazıyı 2gb'lık Kingston marka flash belleğime yüklemek oldu. Açar açmaz hemen tanıdı önce filmi seçtirdi ardından altyazıları gösterdi. Ben SUB uzantılıyı seçtim ve filmi başlattım 20-25sn gibi kısa bir sürede filmi başlattı ve sonuç mükemmel. Türkçe karakterle gözüktü altyazı boyutu tatmin ediciydi ve en ufak bir takılma ile karşılaşmadım yani 1080PK bu sınavı geçti...
Evet arkadaşlar kısaca ilk izlenimlerim bunlar...
Bana göre gerek USB 2.0 olmasıyla gerekse de HDMI (kablosu hediye), 5+1 analog, optical ve coaxial digital ses çıkışları ve ucuz fiyatına karşın yüksek kalitesiyle SAMSUNG DVD-1080PK 1NUMARADIR