2 kat aşağımdaki alt komşumun sınırsız interneti var.Kendisiyle ortaklık ile görüştüm kabul etti ancak kesinlikle duvarlarını delip odasına kablo atmamı istemiyor.
Thomson Speedtouch wireless modemi var.Benim kullandığım odada ancak tatlı 2 noktada -70/-73 dBm sinyal alıyorum laptopum ile 11Mpbs civarı (Amilo M1425,2200BG wireless).Onun haricinde sinyal nete erişemeyecek kadar zayıf.
Toplam modeme olana mesafe 6.8-7 metre civarı,ancak arada 2 tane kalın taban ve 1 oda duvarı var.Bu şekilde yine iyi,hiç sinyal olmasa yeridir.
Fikrim şu,çizimde belli olduğu gibi,5 metre USB kabloyu camdan dışarı sarkıtıp komşunun penceresi hizasında,biraz pencerenin üst kısmında rahatsız etmemesi için ucuna Wireless USB adaptör bağlayacam.
Böylece modeme olan mesafe 5 metreye düşecek,2 tane kalın taban + 1 duvar yerine sadece 1 dış cephe duvarı engel olacak.
Ayrıca Wifi sinyalleri yatay olarak daha iyi yayılıyor bildiğim kadarıyla.Dikey 6.8 metre yerine 5m yatay mesafe çok daha iyi değil mi?
Şimdi sorum şu.USB wireless adaptörler sanırım zayıf,sinyal gücü bakımından.Ancak mesafe çok komik 5 metre + 1 duvar.Yani çekmesi gerekmez mi?
Hangi markayı tavsiye ediyorsunuz?Okuduklarıma göre en çok Linksys tavsiye ediliyor.Harici anteni olması iyi olur mu?
-60dBm civarı sinyal olsa yeterli zaten.
E2160@2.5 Ghz | Gigabyte GA-945GCM-S2L | 3Gb DDR667 Kingston| Sparkle 8800GT 512mb P888+ Calibre| Samsung 500GB | Aopen ES55 | Raidmax Rx-550 550watt | Hyundai 19'' LCD | Creative Gigaworks G500 5.1